Projectes socials

Tothom té dret a la música. Per això, col·laborem amb projectes i entitats impulsant iniciatives educatives i de participació sociocultural amb col·lectius ben diversos (estudiants, interns a centres penitenciaris, joves en risc d’exclusió i gent gran, entre d’altres). Ho fem amb l’objectiu de democratitzar l’experiència cultural.

 

KANON DESENKADENANT

Músics de l’OSV imparteixen classes de violí a interns de les presons de Lledoners i de Joves de la Roca. El projecte s’inicia dins el centre i dona l’oportunitat als joves reclusos d’evadir-se de les seves rutines i d’il·lusionar-se per una activitat diferent. Però segueix a fora: quan els interns surten del centre per reprendre la seva vida, el projecte els serveix d’element integrador en la seva reinserció.

JOVE ORQUESTRA GRAEME CLARK

En el 250è aniversari del naixement de Ludwig van Beethoven vam arrencar un projecte social que vincula música i salut, i fa visibles les persones que, com Beethoven, tenen discapacitat auditiva. La Jove Orquestra Graeme Clark (JOGC), un projecte musical integrat per deu infants i joves nascuts amb sordesa severa o profunda, que fan música junts gràcies a implants coclears, va participar en alguns dels nostres esdeveniments de les temporades 2019-20 i 2020-21.

MÚSICA EN VENA

Hem portat la música a diversos espais de l’Hospital Parc Taulí de Sabadell. Ho hem fet per facilitar la recuperació dels malalts, acompanyar els seus familiars i contribuir a una millora de l’ambient de treball intra-hospitalari. Ho hem fet en col·laboració amb la Fundació Música en Vena, amb el Patronat de l’hospital Parc Taulí de Sabadell.

UN MATÍ D’ORQUESTRA

Activitat musical participativa dirigida a entitats i serveis socials que atenen persones amb discapacitat intel·lectual, conviuen amb trastorns mentals o Alzheimer, i als seus cuidadors o familiars. Proporcionem així activitat cultural adaptada a les seves necessitats especials. En col·laboració amb ApropaCultura.

MOSAICOS DE SONIDO

Persones amb discapacitat intel·lectual van compartir escenari amb nosaltres al 2018 al Teatre La Faràndula de Sabadell i al Palau de la Música Catalana. Gràcies a l’impuls de l’AEOS i la col·laboració amb Plena Inclusión i Fundació BBVA, vam estrenar l’obra “La flor más grande del mundo”, una peça musical d’Emilio Aragón basada en el conte homònim del Premi Nobel de Literatura José Saramago. Vam demostrar que la música és instrument de desenvolupament personal i d’inclusió social.