Subscriu-te a nostra Newsletter Newsletter

Subscriu-te a nostra Newsletter

SOCIAL

La música és de qui la necessita.

Som una orquestra compromesa amb la comunitat. Entenem la música i la cultura com a eines de transformació i millora social.

La música no és de qui la fa, si no de qui la necessita. Això és el que ens mou.

PROJECTES SOCIALS

Tothom té dret a la música. Per això, col·laborem amb projectes i entitats impulsant iniciatives de participació sociocultural amb col·lectius ben diversos (estudiants, interns a centres penitenciaris, joves en risc d’exclusió i gent gran, entre d’altres). Ho fem amb l’objectiu de democratitzar l’experiència cultural.

Músics de l’OSV impartim classes de violí a interns de les presons de Lledoners i de Joves de la Roca. El projecte s’inicia dins el centre i dona l’oportunitat als joves reclusos d’evadir-se de les seves rutines i d’il·lusionar-se per una activitat diferent. Però segueix a fora: quan els interns surten del centre per reprendre la seva vida, el projecte els serveix d’element integrador en la seva reinserció.

Hem portat la música a diversos espais de l’Hospital Parc Taulí de Sabadell. Ho hem fet per facilitar la recuperació dels malalts, acompanyar els seus familiars i contribuir a una millora de l’ambient de treball intra-hospitalari. Ho fem fet en col·laboració amb la Fundació Música en Vena, amb el Patronat de l’hospital Parc Taulí de Sabadell.

Mira el video aquí

En el 250è aniversari del naixement de Ludwig van Beethoven hem arrencat un projecte social que vincula música i salut, i fa visibles les persones que, com Beethoven, tenen discapacitat auditiva. Ho fem en col·laboració amb la Unitat d’Otorrinolaringologia i el Centre de Trasplantaments Coclears de l’Hospital Sant Joan de Déu, la Federació d’Associacions Catalanes de Pares de Persones Sordes (ACPPS), la Fundación GAES Solidària i la Diputació de Girona.

La Jove Orquestra Graeme Clark (JOGC), un projecte musical integrat per deu infants i joves nascuts amb sordesa severa o profunda, que fan música junts gràcies a implants coclears, va participar en alguns dels nostres esdeveniments de les temporades 2019-20 i 2020-21.

Mira el video aquí

Persones amb discapacitat intel·lectual van compartir escenari amb nosaltres al 2018 al Teatre La Faràndula de Sabadell i al Palau de la Música Catalana. Gràcies a l’impuls de l’AEOS i la col·laboració amb Plena Inclusión i Fundació BBVA, vam estrenar l’obra “La flor más grande del mundo”, una peça musical d’Emilio Aragón basada en el conte homònim del Premi Nobel de Literatura José Saramago. Vam demostrar que la música és instrument de desenvolupament personal i d’inclusió social.

Mira el video aquí

DEMOCRATITZEM L’EXPERIÈNCIA CULTURAL. VOLEM TRANSFORMAR LA SOCIETAT.

LA NOSTRA MÚSICA ENTRA PER L'OÏDA I ESCLATA EN EL COR.

¿QUIERES AYUDARNOS?

Puedes aportar tu granito de arena con una donación!

CLIENTS

LES OPINIONS ENS IMPORTEN

DESCUBREIX-NOS

Utilitzem galetes per personalitzar contingut i anuncis, per oferir funcions de xarxes socials i per analitzar el nostre trànsit. També compartim informació sobre el vostre ús del nostre lloc amb els nostres socis de xarxes socials, publicitat i anàlisi. View more
Acceptar
Rebutjar