Gordan Nikolic dirigirà l’OSV al Palau i a Lleida

22.03.2022

L’OSV presenta la Inacabada de Schubert i el Triple Concert de Beethoven de la mà de Gordan Nikolic  

Palau de la Música Catalana: Dissabte 26 març – 18.30 h
Auditori Enric Granados de Lleida: Diumenge 27 març – 19 h

El prestigiós violinista serbi Gordan Nikolic, Concertino de l’Orquestra Simfònica de Londres durant 20 anys i director de la Bandart Orchestra, interpretarà el Triple Concert de Beethoven juntament amb Celine Flamen (violoncel) i Danylo Saienko (piano) i dirigirà l’OSV que proposa la Inacabada de Schubert com a peça central del programa.

Les dues cites són al Palau de la Música Catalana, dins la temporada del cicle Simfònics al Palau, el 26 de març i a l’Auditori Enric Granados de Lleida l’endemà, dia 27.

El concert presenta com a solistes al pianista Danylo Saienko, jove talent de l’escola ucraïnesa, finalista del Concurs Internacional de piano Ricard Viñes 2021 i Celine Flamen, cellista francesa amb una gran trajectòria i projecció internacional.

 

L’Orquestra Simfònica del Vallès presenta el concert “La Inacabada de Schubert” dirigit pel violinista serbi Gordan Nikolic que farà la doble tasca de solista i director, en les dues cites del pròxim cap de setmana: dissabte 26 de març, a les 18.30h al Palau de la Música Catalana i, diumenge 27 a les 19h a l’Auditori Enric Granados de Lleida.

El programa es completa amb dues obres més, l’Obertura Rosamunda, també de F. Schubert i el Triple Concert per a violí, violoncel i piano, de L.V. Beethoven. Per aquesta peça, convidarem a pujar a l’escenari a Danylo Saienko, finalista del Concurs Internacional de piano Ricard Viñes 2021, celebrat el passat mes de juliol a l’Auditori Enric Granados de Lleida i la cellista francesa Celine Flamen, de la Bandart Orchestra, professora i coach de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya i primer violoncel de Orchestre National d’Ile de France.

La ‘Inacabada’ és una de les obres més importants del repertori schubertià i s’ha convertit en tota un referència del Romanticisme primerenc. Una música plena de contrastos que va de la tristesa a la violència i del que és íntim al que és estrident. Desconcerta el públic i el deixa ple de preguntes. Curiosament, l’any 2019 la tecnologia d’Intel·ligència Artificial va proposar un final per a la simfonia de Schubert mitjançant l’algoritme d’un telèfon mòbil. Podeu consultar la notícia aquí.

 

ActualitatVeure'n més